lördag 9 juni 2018

Veckobrev vecka 23

Hej!

Ännu en vecka har gått och det fina vädret verkar hålla i sig. Det skulle verkligen behöva komma lite regn, så länge det är fint på skolavslutningen! :)

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta på, bland annat med vårt tema "Djur och natur". Vi har fortsatt att forska om lodjuret, bland annat genom att se film, dramatisera och arbeta praktiskt. Vi har också lärt oss om Sveriges nationaldag och ritat olika flaggor. I tisdags kom vår IT-pedagog Micke förbi och lärde oss om appen ChatterKid. Med hjälp av den appen kan man få saker som man tar kort på att prata. Det var väldigt uppskattat av eleverna, så de fick fortsätta att arbeta med appen och berätta om något som de har lärt sig under året.

I veckan har vi pratat om skolavslutningen och bestämt vad vi vill göra när vi samlas i klassrummet efter den gemensamma avslutningen på skolgården. Eleverna kommer att bjuda på en liten uppvisning och sedan bjuds det på lite lätt fika (typ saft och kaka). Skoldagen slutar runt kl.10.00 och därefter börjar fritids. Glöm inte att fritids är stängt fredag 15/6 på grund av studiedag för hela skolan.

Nästa vecka kommer vi mest att avsluta olika arbetsområden som vi håller på med och förbereda inför skolavslutningen. Eleverna kommer bland annat att städa ur sina lådor och tömma sina pärmar. Därför behöver eleverna ta med sig en ryggsäck/påse till skolan på onsdag 13/6, så att de kan ta hem allt skolarbete som inte ska vara kvar på skolan.

Det är ingen idrott nästa vecka, eftersom större delen av onsdagen kommer att gå åt till att förbereda skolavslutningen.

Alla ska ta hem sina kläder/extrakläder över sommaren (förutom de som har sommarfritids såklart). Det finns också en del kvarglömda kläder, både vid ingångarna till skolan och på idrotten. Ta hem allt som ni vill ha kvar senast på skolavslutningsdagen den 14 juni. Den 15 juni kommer vi att skänka det som finns kvar till välgörenhet. 


Trevlig helg!
Ingela och Hayat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Hej och välkomna till ett nytt läsår! Klassen har en ny bloggadress för i år: https://nyacentrals10a.wordpress.com/ . Vi har döpt blogge...