onsdag 9 maj 2018

Veckobrev vecka 19

Hej!

Skolveckan är slut och det känns som att det fina vädret är här för att stanna! :)

Den här veckan har vi avslutat kapitel 4 i matteboken. Kapitlet har handlat om mätning, geometri och symmetri. Nästa vecka börjar vi med det femte och avslutandet kapitlet, som bland annat kommer att ta upp tiotal och ental, dubbelt och hälften, och jämna och udda tal.

I NO:n har vi börjat vårt arbete med solrosens livscykel. Eleverna kommer att få plantera varsin solros och sedan föra en loggbok över hur blomman växer. Nästa vecka kommer vi även att börja arbeta med djur som finns i våra svenska skogar. Både arbetet med solrosen och de olika djuren är delar av temat "Djur och natur".

I svenskan har vi nu avslutat vårt bokstavsarbete. Den sista tiden innan sommarlovet kommer mycket av svenskundervisningen att vara ihopkopplad med NO:n. Vi kommer att lära oss om beskrivande texter, till exempel syftet med dem och hur de är uppbyggda.

Vi avslutade den här korta veckan med simning. Alla eleverna var här i tid så vi kunde börja gå redan kl. 08.01. Toppen! Det verkade som att eleverna var mycket nöjda och glada med turen till simhallen. Det känns bra, eftersom det är så viktigt att vara simkunnig!

Från och med nästa vecka är det idrottsundervisning utomhus (om vädret tillåter).

Nu när värmen är här, är det dags för alla elever att ta hem sina vinterkläder. I början av juni kommer vi att plocka undan alla vinterkläder som är kvar och skänka dem till välgörenhet. Vi vill försöka hålla det snyggt och rent i korridorerna, framförallt nu när vi har nya, fina lokaler.

Vi önskar er en trevlig långledighet!

Ingela och Hayat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Hej och välkomna till ett nytt läsår! Klassen har en ny bloggadress för i år: https://nyacentrals10a.wordpress.com/ . Vi har döpt blogge...