lördag 21 april 2018

Veckobrev vecka 16

Hej!

Värmen håller i sig och det är så härligt att se hur barnen leker i det fina vädret!

Den här veckan har vi lärt oss om mätning i matematiken. Till en början fick eleverna mäta med sitt eget spann, det vill säga måttet mellan tummen och pekfingret. Vi kom ganska snabbt överens om att det inte är ett särskilt noggrant mätinstrument. Då gick vi över till att istället mäta i centimeter med hjälp av en linjal.

I svenskan har vi hunnit med en hel del, bland annat att arbeta med bokstaven Jj och att läsa ut högläsningsboken "Kommissarie Gordon - Det första fallet". Eleverna har också fått välja en bild till en kort faktatext och sedan motivera varför just den bilden passar och var den ska placeras i relation till texten.

Vi avslutade veckan med en leksaksdag. Det blev en riktigt lyckad dag och eleverna fick bland annat tillfälle att använda sina nya kunskaper i mätning genom att mäta leksakerna de hade med sig.

Måndag 30/4 och tisdag 1/5 är det ingen skola. Fritids är öppet på måndagen, men inte på tisdagen eftersom det är en röd dag.

Vi önskar er en fortsatt trevlig helg!

Ingela och Hayat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Hej och välkomna till ett nytt läsår! Klassen har en ny bloggadress för i år: https://nyacentrals10a.wordpress.com/ . Vi har döpt blogge...