fredag 13 april 2018

Veckobrev vecka 15

Hej!


Första veckan efter lovet har gått och nu känns det verkligen som att våren är på väg. Eleverna har redan berättat lite om vad vi har gjort den här veckan, men de glömde säga något om matematiken. I matten har vi avslutat kapitel 3 som mestadels har handlat om subtraktion. Det verkar ha varit lite svårare än addition, men vi kommer såklart att arbeta mer med det längre fram. Nästa vecka börjar vi med kapitel 4, som bland annat kommer att handla om mätning, geometriska objekt och symmetri. 

På fredag nästa vecka, den 20/4, ska klassen ha en leksaksdag. Vi tog beslutet under ett av våra klassråd, och eleverna spenderade själva en rast med att skriva ner olika idéer om hur det skulle kunna gå till. Det blev två A4-papper! :) Vi kom fram till några riktlinjer för dagen: eleverna får ta med sig 1-2 leksaker/gosedjur, det får inte vara leksaksvapen av något slag och det får inte heller vara mobiler, surfplattor eller liknande. Under leksaksdagen kommer vi passa på att involvera sakerna som eleverna har med sig i skolarbetet. Självklart behöver man inte ta med sig någon leksak, och jag kommer ta med mig några extra leksaker utfall någon glömmer.

Eleverna har fått med sig samma bok hem i läsläxa. Den andra delen av läsläxan är till fredag 20/4. Eleverna ska läsa boken högt för någon och därefter återberätta innehållet i texten. Den som lyssnar får gärna ställa frågor på innehållet.

Vi önskar er en förhoppningsvis solig helg!

Ingela och Hayat

P.S. Här nedan kan ni se våra fina "minibibliotek" som eleverna har varit med och skapat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Hej och välkomna till ett nytt läsår! Klassen har en ny bloggadress för i år: https://nyacentrals10a.wordpress.com/ . Vi har döpt blogge...