tisdag 10 april 2018

Information inför höstterminen

Från och med höstterminen 2018 kommer Sigtuna kommun begära in läkarintyg/utdrag ur journal för de barn, elever och pedagoger på förskola och skola som av medicinska skäl ansöker om allergikost eller särskild kost.

Anledningen till detta är att vi varje år får in många ansökningar om allergikost som inte stämmer. Vid hantering och tillagning av framför allt allergikoster är det mycket viktigt att vi får korrekt information från början så att vi kan ge säker mat till våra barn, elever och pedagoger.

Särskild kost av medicinska skäl som inte är allergikost kommer också innefattas av kravet på läkarintyg/utdrag ur journal.

Läkarintyget/utdraget ur journal får inte vara äldre än 1 år.

Ansökan kommer från och med höstterminen inte längre att finnas i pappersform utan görs digitalt av vårdnadshavarna. Inloggning till ansökan kommer att ligga under Digitala tjänster samt Barn & Utbildning på Sigtuna kommuns hemsida. Mer information om när den digitala ansökan öppnar för anmälan samt när sista ansökningsdag är inför höstterminen kommer i maj.


Vid frågor vänligen kontakta
allergimat@sigtuna.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Hej och välkomna till ett nytt läsår! Klassen har en ny bloggadress för i år: https://nyacentrals10a.wordpress.com/ . Vi har döpt blogge...