torsdag 29 mars 2018

Veckobrev vecka 13

Hej!

Skolveckan är slut och vi har kommit fram till påsklovet. Vi avslutade dagen med en mysig pysselstund med popcorn och saft. Eleverna fick göra påskägg som de kan hänga upp i fönstret hemma. Såhär fina ser de ut när de ligger på vår nya gröna matta, men ännu finare blir de när solen får lysa genom dem.



Fredag 30/3 och måndag 2/4 är fritids stängt eftersom det är röda dagar, men resten av lovet är fritids öppet som vanligt. Glöm inte att sjukanmäla även när det är lov. Skolan börjar igen måndag 9/4 kl. 09.00.

I förra veckobrevet nämnde jag att eleverna skulle få med sig ett läsuppdrag hem över lovet. Det heter "ägguppdraget" och har som syfte att uppmuntra eleverna att läsa/titta i böcker hemma under lovet. Det står att de ska läsa i 15 minuter vid varje tillfälle, men jag förklarade att det är upp till dem själva att bestämma hur länge de vill läsa. Eleverna har fått med sig en liten egenvikt bok hem som de kan läsa, men det spelar såklart ingen roll vilken bok de läser. Det viktiga är att barnen bygger upp ett intresse för läsningen. Här är en bild på uppdraget (klicka på bilden för att göra den större):


Jag vill avsluta veckobrevet med att berätta lite om ett undervisningsmoment som vi introducerade för några veckor sedan, nämligen "Grej of the day" (GOTD). GOTD är en serie minilektioner som kan handla om alla möjliga saker, till exempel händelser, personer eller platser. Vi har hittills bara haft minilektioner om sådant som är aktuellt just nu (förkylning, Downs syndrom och påsken), men framöver kommer även elevernas egna intressen att påverka valet av faktaområde. Inför varje lektionstillfälle får eleverna en ledtråd om vad det är vi ska prata om. De brukar få en rebus som vi löser tillsammans. GOTD har varit väldigt uppskattat hos eleverna, och det är så härligt att se vad mycket tankar de korta lektionerna väcker. Sist när vi pratade om påsken, blev det till exempel väldigt många tankar och idéer om ägg.

Vi vi vill önska er ett härligt lov med både lek och vila. Vi ses i april!

Ingela och Hayat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Hej och välkomna till ett nytt läsår! Klassen har en ny bloggadress för i år: https://nyacentrals10a.wordpress.com/ . Vi har döpt blogge...