fredag 23 mars 2018

Veckobrev vecka 12

Hej!

Idag avslutade vi dagen med att utvärdera veckan. Det blev en helt muntlig utvärdering den här gången. När jag frågad eleverna vad vi har gjort den här veckan, svarade de bland annat att vi har räknat subtraktion och att vi har undersökt hårdheten hos olika föremål. Jag vill dock passa på att berätta om den underbara KRUT-lektionen vi hade idag. Vi ägnade lektionen åt kompissamtal där eleverna fick diskutera olika dilemman som kan uppstå under en skoldag. Eleverna hade engagerade samtal med varandra och en del ville även spela upp de olika scenarierna i teaterform. Det är fantastiskt härligt att se hur eleverna blir allt mer trygga med varandra och hur vågar ta för sig mer och mer.

På fredag nästa vecka börjar elevernas påsklov. Påsklovet är den 30/3-8/4. Fredagen den 30/3 och måndagen den 2/4 är fritids stängt eftersom det är röda dagar.

Innan eleverna går på påsklov kommer de få med sig ett papper med "Ägguppdraget" hem. "Ägguppdraget" har som syfte att uppmuntra eleverna att läsa/titta i böcker hemma under lovet. Vi kommer att gå igenom uppdraget innan, men det är givetvis frivilligt att göra det. 

Eftersom eleverna inte går i skolan nästa fredag, så är läsläxan till torsdag 29/3.

Vi önskar er en trevlig helg!

Ingela och Hayat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Hej och välkomna till ett nytt läsår! Klassen har en ny bloggadress för i år: https://nyacentrals10a.wordpress.com/ . Vi har döpt blogge...